groenhof-hoofd-optometrie

Groenhof Optometrie: Gespecialiseerd in oogonderzoek

Groenhof Optiek is al jaren toonaangevend op het gebied van optometrie. De acht hbo-optometristen die in onze winkel werken, kunnen de gezondheid van uw ogen checken. Bij ons bent u dus verzekerd van de allerbeste oogzorg.

Er zijn verschillende onderzoeken die wij uitvoeren:

 1. Optometrisch onderzoek
 2. Een optometrisch onderzoek bestaat uit verschillende delen: Een refractie, een oogmeting, een screening van het gezichtsveld, een onderzoek van het voorste en achterste oogsegment en een onderzoek naar de hoeveelheid pigment in het netvlies. Wij maken hiervoor gebruik van o.a. een OCT-scan.

  Tijdens het onderzoek worden de ogen gedruppeld, zodat uw pupil wat wijder wordt. Zo kunnen wij de gezondheid van de binnenkant van uw ogen goed beoordelen. Door deze druppels ziet u na het onderzoek enige uren wazig. Het onderzoek zelf duurt een uur.

  Na het onderzoek krijgt u een brilvoorschrift mee met daarop de sterkte afwijking van uw ogen. Door onze samenwerking met oogartsen kunnen we, mocht dat nodig zijn, ook een afspraak voor u maken bij de oogarts. Dat scheelt u weer een hoop tijd.
 3. Macula degeneratie
 4. Macula degeneratie is de veroudering van het centrale gedeelte van het netvlies, de gele vlek. Sinds kort bestaat er een instrument dat de het maculapigment kan meten. Dit pigment speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van macula degeneratie. Groenhof Optometrie is een van de eerste Nederlandse bedrijven die werkt met dit instrument.

  Aan de hand van de uitslag kunnen we bepalen of er actie ondernomen moet worden, zoals bijvoorbeeld het gebruiken van voedingssupplementen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de hoeveelheid pigment in de macula weer herstelt.
 5. Glaucoomscreening
 6. Bij Glaucoom ontstaat er schade aan de zenuwvezels in het netvlies van de oogzenuw. Dit leidt tot uitval van het gezichtsveld. De belangrijkste risicofactor hiervan is een verhoogde oogdruk. Een vroegtijdige opsporing van Glaucoom is belangrijk, zodat schade te voorkomen of te beperken is. Wij van Groenhof Optometrie doen meerdere onderzoeken om deze oogziekte vroegtijdig te ontdekken. Dit doen we onder meer met een oogdrukmeting.
 7. Diabetes Mellitus
 8. Sinds enige tijd doen onze optometristen diabetes screening in samenwerking met een aantal oogartsen en huisartsen. Door middel van fundusfoto’s kunnen afwijkingen in het netvlies door diabetes worden ontdekt. De optometrist beoordeelt de foto’s en adviseert bij afwijkingen een oogheelkundig consult.
 9. Fixatie Disparatie
 10. Fixatie disparatie is een oogafwijking, maar met de ogen zelf is in principe niets mis. Door fixatie disparatie werken de ogen niet goed samen. Het probleem zit dus niet bij de ogen zelf, maar bij de verwerking van wat je ziet in de hersenen.

  Meest belangrijke symptomen:

  ● Leesproblemen: Dit varieert van snel vermoeid zijn, wazig zicht, last van branderige ogen hebben en hoofdpijn krijgen tot totaal niet meer kunnen lezen doordat de ogen niet in staat zijn om de letters scherp te krijgen 

  ● Problemen met schrijven 

  ● Vermoeidheid, hoofdpijn, lusteloosheid en soms zelfs misselijkheid tijdens het lezen of andere dingen die veel van de ogen vragen 

  ● Verstoorde balans, slecht evenwicht 

  ● Verkeerde oog-hand coördinatie 

  ● Slecht ruimtelijk inzicht 

  ● Geen diepte kunnen zien en moeite hebben met snelheden inschatten 


  Wanneer u enkele van deze symptomen herkent, maakt u dan een afspraak met een van onze optometristen voor een fixatie-disparatie onderzoek.

Prijslijst

Groenhof Optiek in Amstelveen heeft oogzorg hoog in het vaandel staan en heeft vakmensen in dienst die graag alle tijd voor u nemen. U zult begrijpen dat we onze diverse oogcontroles daardoor niet gratis aan kunnen bieden. We hanteren vaste prijzen, zodat u vooraf weet waar u aan toe bent. Hieronder vindt u een overzicht van de kosten die we per activiteit in rekening brengen. Uiteraard kunt u bij vragen contact met ons opnemen.

 Behandeling

prijs                                 

 

Oogmeting

€ 27,50

 

Contactlens Controle

€ 27,50

 

Optometrisch Onderzoek

€ 52,50

 

Controle na Laserbehandeling

€ 32,50

 

Quickscan Laserbehandeling

€ 45,00

 

Vooronderzoek Ooglaseren

€ 145,00*

 

* Het vooronderzoek ooglaseren is op te delen in een basis (€ 45,-) aanvullend (€ 105,-) en compleet vooronderzoek (€ 145,-). Lees meer over het vooronderzoek ooglaseren en de bijbehorende kosten.

U kunt een afspraak maken om uw ogen te laten screenen via 020-4414460
of via onze online agenda.

groenhof-rechts-afspraakmaken

Lees meer over de zorg voor uw oog


Top